Ben jij producer / (A&R) manager?

Exalto Studios is volledig ingericht om het beste uit de muziek van je artiest te halen, zowel technisch als qua ambiance. Opnemen in Exalto Studios betekent dat zowel de studio als de ruimtes er omheen volledig en exclusief ter beschikking staan van de artiest.

Oldschool & Futureproof

Hoewel we een voorkeur hebben voor oldschool en analoge techniek is onze studio natuurlijk ook helemaal compatible met muzikale, digitale eisen van nu en de toekomst. Ons team weet als geen ander alle mogelijkheden te benutten.


Extra muzikanten

Misschien heeft je artiest behoefte aan extra muzikanten, een blazerssectie, strijkers, backing vocals of in het geval van een solo-artiest zelfs een hele band. De keuze is natuurlijk helemaal aan jou en je artiest. We zijn je graag van dienst met advies en hebben een enorm netwerk aan top-notch instrumentalisten en vocalisten.


Tarieven & packagedeals

We werken volgens heldere en aantrekkelijke tarieven, die we vooraf overeenkomen. Dat kan op basis van dagen, of als fixed production price. Hoe dan ook: je komt achteraf niet voor verrassingen te staan.


De studioprijzen zijn inclusief

• Engineer
• Gebruik van alle ruimtes en (technische) faciliteiten
• Gebruik van aanwezige versterkers
• Gebruik van Steinway D concertvleugel, Hammond B3
• Digitale luisterkopie (offline) pre-mix op MP3
• Gratis parkeren


En exclusief

• Gebruik instrumenten Vintage Collection
• 21 % BTW
• Pianostemming (indien van toepassing)
• Fee extra (muzikaal of technisch) personeel
• Catering

Ben jij muzikant?

Omdat we zelf een muzikale achtergrond hebben, weten we heel goed hoe we muzikanten moeten verwennen. Zowel qua sound als qua inrichting van de studio.

Instrumenten

We hebben alles in huis om het beste uit je muziek te halen. Natuurlijk ben je het meeste thuis op je eigen instrument, maar uiteraard staan onze Steinway en Hammond tot je beschikking. Of kijk eens naar de collectie vintage instrumenten die we voor je in de aanbieding hebben (met dank aan The Analogues).


Voel je thuis

Opnemen in Exalto Studios betekent dat onze ruimte helemaal van jou is. Onze bar kun je door ons laten vullen, of je doet het zelf. Je hebt alle ruimte om even te chillen, te vergaderen, te eten en zelfs te douchen. We hebben goeie afspraken met uitstekende cateraars. Je kunt wat laten bezorgen door een van de talloze restaurants hier in de buurt, of je kunt zelf (laten) koken in onze keuken.


Echte muziek, echte muzikanten

Ja, natuurlijk kun je met MIDI een hoop. Wij ook; we mogen dan oldschool zijn, maar we zijn niet van gisteren. Maar als je muziek van morgen wil maken gaat er niets boven een echte band met echte muzikanten. Heb je nog (extra) muzikanten nodig? Die hebben we voor je. Top-of-the-trade. En ze komen dolgraag spelen.


“Techniek moet in dienst staan van de muziek. Daar merk je tijdens het opnemen niets van; dat hoor je in het resultaat.” – Bart Wagemakers


Ben jij componist/singer-songwriter?

Wat er in jouw hoofd zit, verdient het om te klinken. Op de allerbeste manier. Uitgevoerd door geïnspireerde musici, opgenomen door technici met een passie voor geluid. Voor een prijs die je nooit voor mogelijk zou houden.

We helpen je met liefde een band, orkest of ensemble samen te stellen om jouw muziek op onnavolgbare manier tot leven te laten komen. En als je daar behoefte aan hebt, helpen we je met arrangeren, harmoniseren en: engageren.

Ben jij journalist?

Wil jij als (muziek)journalist aan de wieg van een nieuw studiotijdperk staan? Je bent van harte welkom. We nemen graag de tijd voor je en hebben een boel te vertellen.